Als partners bezig zijn met de vragen: Scheiden of blijven, om hierin een keuze te maken.

Scheiden of blijven

Als je erover nadenkt, loopt het eigenlijk al een tijdje niet zo lekker thuis. Ieder doet zijn eigen ding en alles gaat op de automatische piloot door. Denk aan werken, het huishouden en misschien nog de zorg voor de kinderen erbij. Het voelt alsof er een mijlenverre afstand tussen jou en je partner is ontstaan. Toch kun je de vinger niet op de zere plek leggen; wat zorgt er nou voor dat de afstand tussen jullie groter is dan ooit? Waarom zijn die momenten dat jullie samen de slappe lach hebben of
intieme momenten beleven verdwenen? Op een gegeven moment komt er een serieuze twijfel; gaan we scheiden of blijven we bij elkaar?

Als de relatie niet lekker loopt


In iedere relatie draait het om verbinding. Verbinding tussen twee mensen die ervoor gekozen hebben om bij elkaar te zijn. Toch kan er een moment ontstaan dat die verbinding – die ooit zo sterk voelde – verdwenen is. Misschien is één van de twee wel verliefd op een ander, voel jij je niet meer gezien of leven jullie als broer en zus met elkaar. Wat het probleem of de oorzaak ook is; als de relatie niet lekker loopt, komen de twijfels.

Maar, wat ga je dan doen? Samen praten kan misschien als een drempel voelen, of misschien hebben jullie dit al geprobeerd en komen jullie er samen niet uit. Het is nou eenmaal niet makkelijk om alles alleen te moeten doen. Sterker nog, het is alleen maar dapper als jullie er samen voor kiezen om te vechten voor alles wat er ooit tussen jullie was. Zeker als er kinderen in het spel zijn. Daarom is het goed om te bedenken of scheiden écht de oplossing is. Gaan jullie scheiden of blijven?

Is scheiden echt de beste optie?

Niemand kan het antwoord geven of scheiden écht de beste optie is in jullie situatie. Maar in veel gevallen is het wel de moeite waard om goed te onderzoeken of het mogelijk is om toch bij elkaar te blijven. Kijk eens kritisch naar deze relatiepijlers en probeer voor jezelf te ontdekken hoe je erin staat.